Airsoft legaal in Nederland vanaf 15 januari 2013

Geplaatst: december 20, 2012 in Voorpagina
Tags:, , ,

airsoft

Eindelijk is het dan zover Airsoft word legaal in Nederland, door het harde werken van de NABV is dit in 2013 dan zover. Lees hier onder het bericht wat de NABV vandaag naar buiten heeft gebracht:

 

In 2004 kwamen mijn collega de heer Meeuwissen en mijzelf samen om kennis te maken en globaal te spreken over de toekomst van de Airsoftsport in Nederland.

Onze wens was om Airsoftapparaten en daarmee de Airsoftsport middels een duidelijke wettelijk kader te kunnen regulieren in Nederland. Nederland was het enige land in Europa waar wij deze fantastische sport nog niet mochten beoefenen, vanwege een verouderde Wapenwetgeving.

Zo werd de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging geboren en kort daarna werd het bestuur uitgebreid met sportbeoefenaars die de Airsoftsport een warm hart toedragen.

Strategieën en een plan van aanpak werden gecreëerd, waarvan wij wisten dat dit jaren zou gaan duren en misschien wel nooit werkelijkheid zou worden. De insteek was “We gaan uit van de basis, we doen onze uiterste best en zien wel waar wij eindigen”. Destijds had niemand van ons kunnen indenken, waar wij daadwerkelijk terecht zouden komen.

Met her en der steun in de rug door fantastische mensen maar ook veel tegenwind door anderen gingen wij voortvarend te werk. Steeds een klein stapje verder naar ons doel met af en toe een grote terugstap. Ondanks dat laatste hielden wij vast aan ons gedachtegoed.

De reis is ontzettend lang geweest met een aantal memorabele mijlpalen voor alle Airsoftsport beoefenaars. Een daarvan licht ik hieruit toen op 16 februari 2011 Staatssecretaris Teeven namens het kabinet de opdracht gaf aan zijn Ministerie van Veiligheid en Justitie, om in ons democratisch land de mogelijkheid te scheppen om de Airsoftsport te kunnen beoefenen. Een feestje werd gevierd binnen onze gelederen.

Sinds die dag zijn wij samen met de medewerkers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie alsmede anderen, druk doende geweest om deze uitspraak te realiseren.

Eind november van dit jaar vernamen wij dat het punt was genaderd waarop wij zouden worden beloond voor onze inzet. Vol overgave richten wij onszelf op alle neven zaken die wij nog niet hadden kunnen realiseren, omdat veel in de toekomst zou afhangen van de feitelijke wetsteksten.

Heden vandaag kan ik jullie allen met onnoemelijk veel trots en genoegdoening melden dat per 15 januari 2013 Airsoftapparaten en daarmee de Airsoftsport gereguleerd is in Nederland!

Bron: NABV

Advertenties
reacties
 1. mickeymous@disney.com schreef:

  cool wat is gereguleerd?
  of uberhoud Heden vandaag kan ik jullie allen met onnoemelijk veel trots en genoegdoening melden dat per 15 januari 2013 Airsoftapparaten en daarmee de Airsoftsport gereguleerd is in Nederland!

  • Bas schreef:

   De Airsoft sport is legaal geworden in Nederland, het enige waar we nu nog op wachten is het kunnen aanmelden bij de NABV.
   Vanaf dan kunnen we de replica’s in Nederland en thuis houden, en uit eindelijk als de terreinen er zijn ook Airsoften in Nederland.